BRANDBLUSSERS MET RIJKSKEURMERK, VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

EISEN BRANDBEVEILIGING COMPUTERRUIMTE


Eisen brandbeveiliging computerruimte? Eisen voor brandbeveiliging computerruimten verschillen per computerruimte. Computerruimten zijn de basis voor effectieve 24/7 online bedrijfsvoering. De noodzaak van een bepaalde mate aan brandbeveiliging voorzieningen hangt vooral van de belangen van de eigen organisatie af. De computerruimte is immers de lifeline voor iedere organisatie. De brandbeveiliging maatregelen in computerruimten variëren van brandblussers, laser aspiratie rookdetectie tot en met automatische brandblussystemen. Al deze brandbeveiliging systemen hebben als doel verlies van data en ICT systemen te beperken. De verzekering kan ook brandbeveiliging maatregelen eisen.


Aspiratie rookdetectiesysteem. Een computerruimte is vaak voorzien van optische rookmelders. Nadeel van de optische rookmelders is dat deze moeizaam of niet in alarm komen vanwege de hoge luchtsnelheden in een computerruimte. In deze situatie wordt een aspiratie laser rookdetectie-systeem aan het computerruimte brandmeldsysteem toegevoegd. Aspiratie rookdetectie maakt het mogelijk om bij detectie van rook om de airco in de computerruimte kortstondig af te schakelen zodat de rookontwikkeling bij de optische rookmelders aan het plafond kan komen. Met deze manier van detectie in uw computerruimte zal er geen onterechte activatie van het blussysteem plaatsvinden wat u geld bespaart. 


Blussysteem computerruimte. Een Novec computerruimte blussysteem dooft een brand in ICT ruimten binnen 10 seconden met een blusdruk van slechts 25 bar. De Novec brandblussystemen zijn uiterst efficiënte blussystemen in computerruimten. Tijdens activatie blijft het zuurstofpercentage in de computerruimte rond 19%. Novec blusgas blijft slechts vijf dagen in de atmosfeer. Een computerruimte is meestal voldoende stof- en luchtdicht. Dit is bij gasblussing in computerruimten van groot belang omdat voor certificering vereist is dat het blusgas tenminste 10 minuten standhoudt. De werking van het Novec blusgas is het negatief katalytische blusprincipe. Een zuurstof onttrekkende werking waardoor de brand door een tekort aan zuurstof dooft. 


Uitval computerruimte apparatuur moet worden voorkomen. Door ICT en netwerkapparatuur onder te brengen in de brand- en hittewerende, rook- en waterdichte computerruimte stelt u de bedrijfscontinuïteit nog meer zeker. U streeft tenslotte naar de meest optimale ICT continuïteitsbeveiliging voor een eveneens verantwoorde investering. Investeren in beveiliging doet u immers niet dagelijks. Het is belangrijk dat u met een goed advies bent geholpen. Door onze transparante onafhankelijke werkwijze en met gedegen fabrikanten als onze partners worden computer ruimten schaalbaar en toekomstbestendig ingericht. Informatie brandwerende computerruimte nodig?


In de webshop behalve aanbieding brandblussers voor computerruimte ook andere soorten blusmiddelen, pictogrammen en BHV EHBO en bedrijfsveiligheid artikelen. Neem voor advies en informatie over brandbeveiliging in computerruimen gerust contact met de klantenservice op, wij zijn u graag van dienst. 


BRANDBEVEILIGING COMPUTERRUIMTE | BRANDBLUSSERS: