BRANDBLUSSERS MET RIJKSKEURMERK, VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

MODULAIRE SERVERRUIMTE BOUWEN


Serverruimte bouwen? Modulaire serverruimte om kostbare data en apparatuur in serverruimten tegen externe gevaren als brand beschermen. Door ICT apparatuur en netwerk infrastructuur in de modulaire serverruimte onder te brengen stelt u de bedrijfscontinuïteit van uw ICT nog meer zeker. U streeft voor uw ICT bedrijfsprocessen naar de meest optimale continuïteitsbeveiliging tegen een verantwoorde investering. Investeren in beveiliging doet u immers niet dagelijks. De modulaire serverruimte is een brandwerende, hittewerende, rook- en waterdichte server ruimte waarmee u de toename van ICT systemen en vermogens ook in de toekomst schaalbaar kunt uitbreiden.


Een uptime van 99,99 % brengt een downtime tot 53 minuten per jaar. 99,9999 % een downtime tot 32 seconden per jaar. Brand is de dreiging voor iedere serverruimte. Beheerders van serverruimten zijn zich uitermate van dit gevaar bewust. Serverruimten worden met aspiratie rookdetectie en automatisch werkende blussystemen uitgerust. Wat men zich vaak niet realiseert is dat slechts 30% van brand in gebouwen ontstaat in de serverruimte zelf en dat 70% van alle branden van buiten de serverruimte de serverruimte bedreigt. Modulaire serverruimte in 90 of 60 minuten brandwerend kopen? Naast bescherming tegen brand dient de apparatuur in serverruimten vooral tegen te hoge temperaturen beschermd te worden. Bij brand in een gebouw loopt de temperatuur buiten de serverruimte op tot 1100 graden terwijl datadragers temperaturen boven 50 graden niet verdragen. Voorkom dat brand de ICT ruimte bereikt.


SERVERRUIMTE BRANDBLUSAPPARATEN:

Eén ding erger dan brand en dat is de brandweer. Schade door bluswater is vaak groter dan de brandschade zelf. Duizenden liters water worden ingezet in de strijd tegen brand. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen de kantine of serverruimte waar het voortbestaan van uw bedrijf ligt opgeslagen. Rook bevat schadelijke bestanddelen die computer apparatuur aantast. Bijvoorbeeld 1 kilo verbrand PVC veroorzaakt maar liefst 5800m3 agressieve rook die ICT apparatuur onherstelbaar beschadigt. Behalve bouwkundige brandveiligheid biedt de modulaire serverruimte hoge mate van integriteit en zeer hoge inbraak werendheid. Sloten van de deur zijn van roestvrijstaal. De elektrische bedienbare sluitplaat heeft 1800 kg houdkracht.