BRANDBLUSSERS MET RIJKSKEURMERK, VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

ROOM IN ROOM | COMPUTERRUIMTE


Room-in-room computerruimte bouwen? Met onze room-in-room uw computerruimte data en computerruimte apparatuur tegen externe gevaren als brand beschermen. Door ICT apparatuur en netwerk infrastructuur in de room-in-room computerruimte onder te brengen stelt u de bedrijfscontinuïteit van uw organisatie nog meer zeker. U streeft vooral voor uw ICT bedrijfsprocessen naar de meest optimale continuïteitsbeveiliging tegen een verantwoorde investering. Investeren in beveiliging doet u niet dagelijks. Room-in-room computerruimte is een brandwerende, hittewerende, rook- en waterdichte computerruimte waarmee u de verwachte fysieke groei van ICT systemen, koel en elektrisch vermogen ook in de toekomst schaalbaar kunt uitbreiden. Advies nodig?


Een uptime van 99,99 % brengt een downtime tot 53 minuten per jaar. 99,9999 % een downtime tot 32 seconden per jaar. Brand is de dreiging voor iedere computerruimte. Beheerders van computerruimten zijn zich van dit gevaar bewust want vrijwel alle computerruimten worden met rookdetectie systemen en automatische blusinstallaties uitgerust. Wat men zich vaak niet realiseert is dat slechts 30% van de branden in gebouwen ontstaat in de computerruimte zelf echter 70% van al de branden komt van buiten de computerruimte. De room in room computerruimte is zelfs in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk in 90 of 60 minuten brandwerendheid. Naast bescherming tegen brand dient een computerruimte vooral beschermd te worden tegen te hoge temperaturen. Bij brand in een gebouw loopt de omgevingstemperatuur buiten de computerruimte op tot 1100 graden terwijl informatiedragers in de ICT ruimte temperaturen boven de 50 graden niet kunnen verdragen. Voorkomen dus, dat een brand uw computerruimte bereikt. Eén ding erger dan brand, en dat is de brandweer.


BRANDBLUSSER COMPUTERRUIMTE | SERVERKAST:

VOORKOME SCHADE DOOR BLUSWATER | COMPUTERRUIMTE:

Schade door bluswater is vaak groter dan de brandschade zelf. Duizenden liters water worden ingezet in de strijd tegen de brand. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen de kantine of de computerruimte waar het voortbestaan van uw bedrijf ligt opgeslagen. Rook bevat schadelijke bestanddelen die computer apparatuur aantast. Bijvoorbeeld 1 kilo verbrand PVC veroorzaakt maar liefst 5800m3 agressieve rook die uw computersystemen onherstelbaar zal beschadigen. De hoge mate van integriteit van deze room in room computerruimte geeft tevens een zeer hoge inbraakwerendheid. Het hang- en sluitwerk van de toegangsdeur is volledig in roestvrijstaal uitgevoerd. De elektrische bedienbare sluitplaat heeft 1800 kg houdkracht. De stabiliteit maakt het mogelijk om een overspanning van maar liefst 6 meter te kunnen overbruggen. Brandblusser computerruimte voordelig online kopen.


WANDEN EN VLOEREN | ROOM IN ROOM COMPUTERRUIMTE:

Het wanden en vloerenconcept van de modulaire room-in-room computerruimte is maatwerk. Net als de toegangsdeur en overdrukrooster welke volledig op elkaar worden afgestemd. Uitgangspunt bij ontwerpen was de eis dat deur(en) en overdrukluik(en) geen zwakke plekken mogen zijn en dezelfde bescherming dienen te bieden als de room-in-room computerruimte zelf.  Wij bieden een overdrukluik dat dezelfde hoge bescherming biedt aan uw kostbare IT omgeving als de wanden van de room-in-room. Het overdrukluik is een actieve component in combinatie met het blusgassysteem. Met het overdrukluik beschikt u over een waterdichte en rook werende oplossing voor het afblazen van overdruk welke ontstaat bij gasblussing. Na het bouwen van de computerruimte wordt door een onafhankelijke instantie gecertificeerd waarbij brandvoortplanting en integriteit de criteria in deze test vormen. Een standaard uitgevoerde ruimte van ongeveer 50m2 is in enkele werkdagen gereed. Naast de zeer snelle realisatie beschikt de ruimte over alle eigenschappen die noodzakelijk zijn voor een functionele computerruimte. Toepassingen: MKB, ISP, bouw, industrie, cleanroom, archieven, musea, media en datacenters.