BRANDBLUSSERS MET RIJKSKEURMERK, VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

TEMPERATUUR COMPUTERRUIMTE


Beste temperatuur computerruimte. Wat is de beste temperatuur in computerruimte of datacenter? Lange tijd werd de temperatuur in computerruimten op max. 20 graden Celsius gehouden. Beheerders van o.a. computerruimten en datacenters hebben in de loop der tijd de temperatuur in computerruimten verhoogd met als resultaat  dat dit totaal geen problemen gaf. De American Society for Heating, Refrigerating and Airconditioning Engineers (ASHRAE) heeft het advies voor beste temperatuur in computerruimten en datacenters met 2 graden verhoogd, van 20 naar 22 tot max. 27 graden Celsius. De ASHRAE wordt als autoriteit in datacenter infrastructuur gezien. Energiebesparing computerruimten is actueel. Elke graad warmer bespaart 4 % energie. Temperatuur computerruimte monitoren werkt energiebesparend.


Wanneer de temperatuur in de computerruimte of in een datacenter met drie graden wordt verhoogd levert dit maar liefst twaalf procent energiebesparing op. Dat is een enorme computerruimte kostenbesparing. Als u de temperatuur in de computerruimte juist wilt conditioneren biedt de computerruimte precisie airconditioning met stoombevochtiging uitkomst. Het elektrisch vermogen dat in computerruimtes door ICT apparatuur wordt verbruikt wordt in warmtelast omgezet. Om deze hotspots door warmtelast in serverracks en serverkasten te voorkomen zijn precisie computerruimte airconditioners ontworpen. Deze hebben precisie luchtbevochtiging.


Te droge lucht in een computerruimte kan statische elektriciteit veroorzaken wat tot dataverlies kan leiden. De computerruimte vormt het hart van uw bedrijf en het is belangrijk dat alle ICT systemen optimaal kunnen functioneren en de berekende levensduur meegaan. Goed koelen van computerruimte apparatuur is daarbij van ontzettend groot belang. Wij geven vrijblijvend advies over het inrichten van computerruimten.


AANBIEDING BRANDBLUSSERS COMPUTERRUIMTE