BRANDBLUSSERS MET RIJKSKEURMERK, VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

ROOKDETECTIE COMPUTERRUIMTE


Welke rookdetectie computerruimte? Rookdetectie in computerruimten bestaat veelal uit optische rookmelders. Nadeel van optische rookmelders in een computerruimte is dat deze moeilijk of niet in alarm komen vanwege de vaak hoge luchtsnelheden in computerruimten. Aanvullend op de aanwezige optische rookmelders wordt aspiratie rookdetectie aan de rookdetectie in de computerruimte toegevoegd. Aspiratie rookdetectie maakt het mogelijk om met laserdetectie de exacte dichtheid van rookdeeltjes te meten. Hiernaast is een aspiratie rookdetectiesysteem aan het brandmeldsysteem te koppelen om tijdige doormelding in de eerste fase van rookontwikkeling te melden. Laser rookdetectie is in combinatie met optische rookmelders de meest ideale wijze om rook in computerruimten te detecteren. Zo zal er bij brand altijd een terechte activatie van het gasblussysteem plaatsvinden.


Onder de verhoogde computervloer en in de werkruimte van een computerruimte wordt in een u-vorm een rode aspiratie rook aanzuigbuis gemonteerd. De diameter van de aanzuigopeningen in de aspiratie buis worden met een software programma berekend om een juiste hoeveelheid luchtflow naar de laser aspiratie rookdetectie unit te routeren. De aspiratie laser gestuurde detectiecentrale bestaat o.a. uit een aspirating system gekoppeld aan de intelligente verwerkingscentrale. Een aspiratie rookdetectie systeem is voorzien van een laserdetector die op verschillende alarm drempels (tresholds) is in te stellen. Door continue aanzuiging van luchtdeeltjes onder verhoogde computervloer, boven verlaagd plafond en werkruimte is een aspiratiesysteem zeer geschikt om bij hoge luchtsnelheden in computerruimten en datacenters snel een brand in de ontwikkelingsfase te traceren. Een aspiratie rookdetectie systeem is voor computerruimten met èèn of twee uitgangen leverbaar. Dit is handig wanneer in de werkruimte en onder de verhoogde computervloer op rookontwikkeling dient te worden gedetecteerd. Om aan de normering te kunnen voldoen moeten alle onderdelen van een aspiratiesysteem aan de EN 54-20 norm voldoen.


BLUSTOELLEN COMPUTERRUIMTE

Wij adviseren u om niet alleen met een aspiratiesysteem een automatisch blussysteem aan te sturen, gezien de hoge gevoeligheid van detectie reageert en meld het aspiratiesysteem nauwkeurig en snel zodat u in een vroeg stadium gealarmeerd wordt, in het beginstadium van een brand. Het aspiratie systeem zal vervolgens luchtbehandeling apparatuur in de computerruimte tijdelijk afschakelen waardoor de puntmelders in de computerruimte ook in alarm komen en het gasblussysteem haar werk kan doen. Bij een twee groepsafhankelijke brandmelding zal altijd een terechte gasblussing activatie plaatsvinden. Door deze manier van rookdetectie voorkomt u onterechte automatische blussingen in de computerruimte.