BRANDBLUSSERS MET RIJKSKEURMERK, VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

BLUSSYSTEMEN COMPUTERRUIMTE


Blussystemen computerruimte. Blussystemen voor computerruimten met diverse blusgassen en blusmiddelen. Voor het bepalen van het voor uw computerruimte meest geschikte gasblussysteem dient de computerruimte scan te worden gemaakt. Dit is een inventarisatie om te kijken met welk type blussysteem u de bouwkundige staat van uw computerruimte  bij activatie overeind houdt. Er zijn verschillende blussystemen die bij brand met diverse druk ( Bar ) het blusgas in de computerruimte blazen. Wij hebben vast voor u op deze pagina de meest geschikte automatische blussystemen voor computerruimten vermeldt. Advies? Neem gerust contact op.


NOVEC BLUSSYSTEEM - Novec blusgas dooft een brand in de computerruimte met een afblaastijd van 10 seconden met een blusdruk van slechts 25 bar. Duurzaam zeer efficiënt blussysteem voor (on)bemande computerruimten. Tijdens automatische blussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad 19%. Novec blusgas blijft slechts vijf dagen in de atmosfeer. Computerruimten zijn meestal voldoende stof- en luchtdicht. Voor certificering van het blussysteem is vereist dat ieder blusgas tenminste 10 minuten in de computerruimte stand houdt. Novec blusgas heeft als blussende werking het negatief katalytische principe. Een aan de brand zuurstof onttrekkende werking waardoor de brandhaard in zichzelf dooft. In computerruimten met hoge luchtsnelheid is het raadzaam om aspiratie rookdetectie in combinatie met een Novec blussysteem toe te passen.


KASTBLUSSYSTEEM - Sommige ICT beheerders hebben al eens automatische blussing met een ruimteblussysteem ondervonden waarbij enorme schade is veroorzaakt (wanden ontzet, plafonds naar beneden ). Wanneer gesteld wordt dat rookdetectie en ook automatische blussing in serverrack, patchkast, server of ander ICT component dient te geschieden dan bieden wij u met dit ICT kastblussysteem uitkomst. Levering met zeer gebruiksvriendelijke remote uitleesbare software waarin u de fysieke indeling van uw computerruimte visualiseert. Automatische meldingen via email, SMS en gebouwbeheersysteem mogelijk. Er wordt alleen geblust waarnodig, desnoods meerdere keren. Spanning afschakeling (ook bij redundante voeding) behoort ook tot  mogelijkheden.


FM200 BLUSSYSTEEM - In computerruimten meest toegepaste ruimteblussysteem. Dooft net als bij NOVEC blussystemen de brand binnen 10 seconden met blusdruk van slechts 25 bar. Efficiënt blussysteem voor (on)bemande computerruimten. Tijdens automatische blussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad rond 19%. Het blusgas blijft 36 jaar in de atmosfeer, geen residuen. Serverruimten zijn meestal voldoende stofdicht en luchtdicht. Bij blussen met blusgas in een computerruimte is dit van groot belang omdat het voor certificering vereist is dat het blusgas tenminste gedurende 10 minuten in de centrale computerruimte stand houdt. FM200 blussystemen hebben als blussende werking het negatieve katalytische blusprincipe. FM200 blussystemen hebben een vlamafbrekende werking waardoor brand in een computerruimte in zichzelf dooft. In een computerruimte met hoge luchtsnelheid is het goed om aspiratie rookdetectie i.c.m. FM200 blussysteem toe te passen.


ARGON BLUSSYSTEMEN - Worden in zowel computerruimte als datacenters toegepast. Argon blusgas is een voordelig blusgas en draagt zelfs niet bij aan ozonafbraak of het broeikaseffect. Het blusgas wordt onder een hogedruk van 60 Bar binnen 60 seconden in computerruimten geblazen. Bij Argon blussystemen moet rekening worden gehouden met opbouw van overdruk door het inbrengen van het blusgas. Om teveel overdruk in een computerruimte of datacenter te voorkomen zijn er overdrukluiken of drukontlastkleppen ontwikkeld. Argon of IG55 genoemd wordt in cilinders onder 200 bar opgeslagen en via het reduceerventiel tot 60 bar gereduceerd. Argon ruimteblussystemen vergen dure bouwkundige aanpassingen. Verlaagde plafonds, wanden en beglazing zullen verstevigd moeten worden. Benodigde volume blusgas wordt in m3 berekend en in gasvorm in cilinders opgeslagen. Met Argon verliest u meer dure ICT m2 dan bij FM200 of NOVEC blussystemen. In datacenters met hoge luchtsnelheid is het raadzaam om aspiratie rookdetectie i.c.m. een Argon blussysteem toe te passen.


Blusser of blussysteem serverkast kopen? Brandblussers en blussystemen dienen om branduitbreiding te beperken. ICT brandbeveiliging beperkt verlies van data en kostbare ICT apparatuur. Toename aantallen servers in serverracks leidt tot een verhoogd brandrisico. ICT ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij bieden voordelige automatische brandblussers met 24/7 branddetectie en brandblussing. Weliswaar passief echter voorkomt branduitbreiding. Brandblussers met een autonome werking, zonder 230V netspanning of tussenkomst van personen. Voordelige blussystemen voor serverkasten, serverracks en patchkasten. Online automatische brandblussers en draagbare brandblussers, om brand in ICT behuizingen veilig te blussen, voordelig in de webshop kopen.


DRAAGBARE BRANDBLUSSER COMPUTERRUIMTE | SPRINKLERBLUSSER