BRANDBLUSSERS MET RIJKSKEURMERK, VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN


Duurzame computerruimte. Energieverbruik computerruimte besparen? Nu de recessie steeds verderop raakt verwachten we dat het besparen van het stroomverbruik in computerruimten weer actueel wordt. Dit zal niet op stel en sprong gebeuren omdat ICT investeringen verband moeten houden met een zakelijke Return of Investment. Met andere woorden de gedane investering in een vooraf bepaalde tijd terugverdienen. Een computerruimte verduurzamen vraagt om schaalbaarheid en flexibiliteit waar de computerruimte infrastructuur wel klaar voor moet zijn. Advies hoger koelrendement computerruimte?Werken in de cloudHet is nog te vroeg om te beoordelen of werken in de cloud een definitieve doorbraak is. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat werken in de cloud volledig uit beeld gaat verdwijnen. Acceptatie van werken in de cloud gaat misschien niet zo snel als suppliers graag zouden zien. Nederland zal hierin geen voortrekkersrol vervullen. De cloud is ondanks alle hype een heel natuurlijke evolutie. Het is de ultieme server consolidatie en virtualisatie. Werken in de cloud draait om volledige flexibility en efficiency. Alleen om concurrerend te blijven is het nauwelijks denkbaar dat je op termijn zonder de cloud kunt.


Connectivity. Smartphones, netbooks en gadgets die in bedrijven verschijnen zijn het begin. Of de iPad voor zakelijk gebruik geschikt is blijf toch de vraag. ICT afdelingen zijn totaal niet voorbereid op de consumentenelektronica ontwikkelingen. Als uw onderneming daar niet tijdig op voorbereid is, ga je kopje onder.


Identiteit Management. Wie is wie in het ICT bestand? Welke personen hebben welke rechten? Wat gebeurt er met alle persoonlijke gegevens? Identiteiten managen is voor ICT afdelingen binnen bedrijven een van de voornaamste nachtmerries. Hier moet dan ook snel op worden ingegrepen voordat toenemende mobiliteit mede door het nieuwe werken, hoeveelheid mobiele apparaten en diversiteit mobiele apparaten Identiteit Management onbeheersbaar maken.Beveiliging computerruimte. Beveiliging is een belangrijk aandachtspunt bij ICT ontwikkelingen. Eigenlijk is er in de afgelopen jaren weinig veranderd op dit gebied. We weigeren digitale vrijheden op te geven terwijl beveiliging risico’s toenemen. We worden in steeds grotere mate afhankelijk van automatisering en de hoeveelheid gevoelige informatie die in de ICT omgaat is vrijwel onbeperkt. In hoeverre de angst voor cybercrime reëel is wordt gevoed door een industrie die graag paniek aan-praat. Op termijn komt er een moment waarbij er iets erg fout gaat. Dan zal de roep om directe maatregelen luider zijn dan ooit. Behalve beveiligen van data en identiteit gegevens blijft het belangrijk om systemen in computerruimten en datacenter tegen downtime te behoeden.


BRANDBLUSSERS VOOR ICT RUIMTEN